Karate: Na ME juniorov a kadetov v piatok päť medailí pre Slovensko

07.02.2015 Celý región

Zürich 6. februára (TASR) - Veľká medailová ofenzíva sprevádzala v Zürichu na 42. ME juniorov a kadetov v karate slovenskú mladú reprezentáciu. Hneď v úvodnom dni im patrilo päť vzácnych kovov so zlatom, tromi striebrami a jedným bronzom.

Vo finále kata kadetiek Ema Brázdová zdolala Talianku Amatovú 3:2 a obhájila vlaňajšie zlato. Dovedna musela zdolať päť súperiek, najviac sa potrápila v semifinále s Turkyňou Tassciovou, keď zvíťazila tak ako vo finále pomerom 3:2.

Vo finále v súborných cvičeniach bojoval aj kadet Julian Enrik Smoliga a aj keď prehral s Turkom Ozdemirom 2:3, v štyroch predchádzajúcich zápasoch vynikal po výsledkoch 4:1, v semifinále zdolal Španielom Peredu 3:2.

V kata žien do 21 rokov Dorota Balciarová sa stretla vo finále s Taliankou D'Onofriovou a do bilancie slovenskej výpravy po prehre 0:5 prispela striebrom.

Piatkovú spŕšku medailí podfarbilo aj striebro Petra Fabiana v súborných cvičeniach v kategórii mužov do 21 rokov, keď v boji o zlato prehral s Francúzom Montarellom 1:4.

V kumite kadetov vybojoval v hmotnosti do 57 kg Dávid Podskal bronz. V rozhodujúcom zápase o medailu zdolal Musanoviča z Bosny a Hercegoviny 2:0. Podskal prehral už v 1. kole a bronz získal až po troch víťazných zápasoch v repasáži.

Na šampionáte štartuje 947 karatistov zo 47 krajín.
 

Vyberte región